Ilman­vaihto­kanavien
tiivis­täminen pinnoit­tamalla

Housepipe Oy tekee ilmanvaihtokanavien tiivistämistä Etelä-Suomen alueella. Teemme tiivistämisiä lähes kaiken tyyppisiin kohteisiin, uimahalleista ja teollisuuslaitoksista omakotitaloihin tai kerrostaloihin.

Tiivistäminen tehdään pinnoittamalla ilmanvaihtohormin sisäpuoli TKR-pinnoitteella. Näin ilmanvaihtokanavasta saadaan tiivis ja tarvittaessa saumaton. Pinnoitteena se on myrkytön, mutta kestää kulutusta ja kemikaaleja, kuten ammoniakkia, happoja, emäksiä ja kemikaaleja. Tästä syystä se soveltuu hyvin myös teollisuuden käyttöön.

Miksi IV-hormeja pitää tiivistää?

Ilmanvaihtokanavien tiivistäminen estää epäpuhtauksien pääsemisen ilmanvaihtoon. Rakenteissa tai ilmanvaihdon äänenvaimennuksessa käytetyt akustiikkalevyt saattavat päästää kuituja iv-hormiin. Myös vanhojen asbestikanttikanavien sisäpinnat voidaan pinnoittaa ja varmistaa, että ne eivät päästä haitallisia kuituja sisäilmaan.

Ilmanvaihdon säätäminen ja mitoitus on myös helpompaa, kun kanavisto on tiivis. Kanavaan kiinnittynyt luja, mutta joustava pinnoite vaimentaa myös ilmanvaihtokanavan tärinästä syntyviä ääniä.

TKR pinnoitteet

TKR-pinnoite on Suomalainen luonnonöljypohjainen tuote. Hyvät tarttuvuuden, joustavuuden ja kestävyysominaisuuksien takia se soveltuu monenlaiseen rakentamiseen. Rakennusmateriaalina sillä on M1 luokitus.

TKR-pinnoitteet ovat ympäristöystävällisiä ja turvallisia. Hormien pinnoittamisen lisäksi sitä käytetään
runsaasti mm. vedeneristeenä, erikoispinnoituksissa, rakenteiden ilmavuotojen tiivistämisessä, haitta-
aineiden hallintaan ja viemärien kunnostamisessa.