Ilman­vaihto­kanavien
tiivis­täminen pinnoit­tamalla

Ilmanvaihtokanavien eli tuttavallisemmin IV-hormien tiivistäminen estää epäpuhtauksien pääsemisen ilmanvaihtoon ja helpottaa ilmanvaihdon säätämistä. IV-hormin pinnoitus on nopea ja helppo korjaus, joka sopii kaikenlaisiin asuntoihin ja laitoksiin.

IV-hormin pinnoitus on yksi Housepipen erikoisaloista. IV-hormi pinnoitetaan kotimaisella TKR-erikoispinnoitteella, joka tekee ilmanvaihtokanavasta tiiviin ja tarvittaessa saumattoman. Toimimme pääasiassa Etelä-Suomen alueella sekä Turussa, mutta liikahdamme tarvittaessa myös kauemmas.

TKR-pinnoite on myrkytön, mutta kestää hyvin kulutusta ja kemikaaleja kuten ammoniakkia, happoja ja emäksiä. Tästä syystä pinnoite soveltuu myös teollisuuskäyttöön.

Miksi IV-hormin tiivistys on tärkeää?

Ilmanvaihtokanavien tiivistäminen estää epäpuhtauksien pääsemisen ilmanvaihtoon ja helpottaa ilmanvaihdon säätämistä ja mitoittamista. Rakenteissa tai ilmanvaihdon äänenvaimennuksessa käytetyt akustiikkalevyt saattavat päästää IV-hormiin kuituja. Myös vanhojen asbestikanttikanavien sisäpinnat voidaan pinnoittaa ja varmistaa, että ne eivät päästä haitallisia kuituja sisäilmaan.

Ilmanvaihtokanavaan kiinnitettävä luja, mutta joustava pinnoite vaimentaa myös ilmanvaihtokanavan tärinästä syntyviä ääniä.

TKR-pinnoite IV-hormissa

TKR-pinnoite on suomalainen luonnonöljypohjainen tuote, jonka etuja ovat myös hajuttomuus ja myrkyttömyys. TKR-pinnoitteella on hyvin tarttuva, joustava ja kestävä, ja se soveltuu monenlaiseen rakentamiseen. Rakennusmateriaalina sillä on M1-luokitus.

TKR-pinnoite on ympäristöystävällinen ja turvallinen. IV-hormien pinnoittamisen lisäksi se sopii mm. vesieritykseen, erikoispinnoituksiin, rakenteiden ilmavuotojen tiivistämiseen, haitta-aineiden hallintaan ja viemärien kunnostamiseen.