Lattia­kaivon tiivistä­minen

Tiesitkö, että lattiakaivon voi korjata ja tiivistää myös ilman työlästä piikkausta ja purkua? Nopea työtapa minimoi haitat ja käyttökatko on vain 24h.

Tiivistämme lattiakaivoja kotimaisella TKR-pinnoitteella Etelä-Suomen alueella sekä Turussa. Lattiakaivojen liitoskohdat ja korokerenkaat on helppo ja nopea tiivistää hajuttomalla ja myrkyttömällä TKR-pinnoitteella, joka kuivuu nopeasti. TKR-menetelmä toimii luotettavasti sekä suurissa että pienissä kohteissa. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi suuret julkiset kiinteistöt ja teollisuuslaitokset, sekä omakotitalot ja taloyhtiöt. Hankalat kohteet ovat erikoisalaamme, joten ethän epäröi kysäistä, mikäli pohdit sopisiko tämä menetelmä tarpeisiisi!

Lattiakaivon korokerenkaan tiivistys

Housepipe toteuttaa korokerenkaiden pinnoitukset kotimaisella luonnonöljypohjaisella TKR-pinnoitteella. VTT-sertifioidulla menetelmällä pystytään tarvittaessa toteuttamaan koko tilan vesieristys täysin saumattomasti, aina katosta katuviemäriin asti!

TKR-pinnoite on hajuton, meluton ja myrkytön, eikä rakenteita tarvitse avata. Helppo ja nopea pinnoitusmenetelmä on kasvattanut suosiotaan erityisesti sairaaloissa, hoitokodeissa, kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa. Pinnoituksella pystytään tukkimaan vuodot korokerenkaan välistä, ja lattiakaivosta saadaan saumaton. Mikäli tilanteeseen päästään puuttumaan riittävän ajoissa, ei kosteusvauriota ole välttämättä päässyt syntymään.

TKR-pinnoitus sopii märkätilojen lisäksi myös sadevesikaivoille, tuuletusputkille, ja jopa autotallin kaivon pinnoitukseen. TKR-saneerausmenetelmän etuna on myös nopeus – kun piikkausta ja uutta lattiavalua ei tarvita, remontti valmistuu huomattavasti nopeammin. Lattiakaivo korokerenkaineen hoituu jopa päivässä!

Lattiakaivon korjaus nopeasti ja edullisesti

Perinteisesti lattiakaivo korjataan piikkaamalla lattia auki ja vaihtamalla koko lattiakaivo. Tällöin on kuitenkin ongelmana vesieristeen sekä mahdollisen lattialämmityksen rikkoutuminen – työn hinnasta ja asukkaille aiheutuneesta haitasta puhumattakaan. TKR-pinnoitteella lattiakaivo tiivistetään nopeasti ja vaivattomasti jopa vuorokaudessa – ilman saumoja, piikkausta, lattiavalua tai epäonnekkaita sivuosumia.

Lattiakaivon ongelmia

Mikäli korokerengas on asennettu huolimattomasti tai virheellisesti, jää kaivon ja renkaan väliin rako. Tästä raosta vesi pääsee vesieristeen ulkopuolelle, yleensä lattian betonivaluun. Aikaisemmin luotettiin siihen, ettei pieni määrä vettä betonissa haittaa, ja vanhemmat korokerenkaat onkin asennettu ajan hengen mukaisesti. Koska lattiassa kuitenkin on vesieriste, ei kosteus pääse haihtumaan vaan jää muhimaan rakenteisiin ja aiheuttaa pahimmillaan kosteusvaurion.

Ensimmäinen askel vesivahingon ehkäisemisessä on huolehtia lattiakaivon puhtaudesta. Mikäli kaivo tukkeutuu hiuksista tai muista roskista, nousee veden pinta esimerkiksi suihkun aikana helposti korokerenkaan yläpuolelle. Tällöin vesi pääsee raosta rakenteisiin ja saattaa alkaa valua alakertaan, vaikkei edes tulvisi kaivosta lattialle asti.

Katosta asuntoon valuva yläkerran naapurin pesuvesi ei ole varmasti kenellekään mieluisa yllätys, eikä omakotiasujakaan ilahdu pesutilan vesivahingosta. Nämä ovat lisäksi sellaisia vaurioita, joita vakuutus ei yleensä korvaa, sillä ne ovat syntyneet pitkän ajan kuluessa.

Katso täältä lyhyt ohjevideo lattiakaivon puhdistamiseen.

Mikäli epäilet, että lattiakaivo vuotaa, ota yhteyttä niin autamme!